Unii au încheiat Postul Maicii Domnului, alţii abia l-au început. Preotul Ioan Ciuntu: "Sabia taie şi capul plecat"

Astăzi s-a încheiat postul pentru cei care merg într-un pas cu Biserica Română - la 15 august, ortodocşii care se conduc de calendarul gregorian (stil nou) sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului.

Creştinii ortodocşi care se conduc de calendarul de stil vechi (merg într-un pas cu Biserica Rusă) abia ieri, 14 august, au intrat în post şi vor sărbători Adormirea Maicii Domnului la 28 august.

Taie sabia şi capul plecat...



PMAN, 27 august 2009
În predica de astăzi, părintele Ioan Ciuntu (foto), parohul Catedralei „Sfânta Teodora de la Sihla şi Sfântul Teodor Tiron” le-a spus enoriaşilor, între altele, că, deseori, sabia a tăiat şi capete plecate. În plus, capul plecat nu vede ce se întâmplă în zare şi în părţi. :)

Dacă din anumite motive nu reuşiţi să ajungeţi duminica la biserică, puteţi asculta transmisiunea în direct a Sfintei Liturghii de la „Sf. Teodora” pe frecvenţele FM ale „Vocii Basarabiei” sau pe Internet (www.voceabasarabiei.net), cu începere de la 08.30.
Această catedrală din Chişinău (vizavi de Ambasada României) face parte din Mitropolia Basarabiei, subordonată canonic Bisericii Ortodoxe Române.

16 august în calendarul Bisericii Ortodoxe Române - Sfânta Mahramă a Domnului;  Sfinţii Martiri Brâncoveni: Constantin Voievod cu fiii săi, Constantin, Ştefan, Radu, Matei şi sfetnicul Ianache.
www.crestinortodox.ro

Comentarii