Un "soț normal" – cum este el? Patru criterii de la preotul Andrei Tkaciov


Foto: Pixdaus
 Eleonora Lisnic

Cunoscutul preot Andrei Tkaciov a fost întrebat cum ar trebui să fie un soț „normal”. Este obligatoriu să fie un creștin care merge la biserică? Andrei Tkaciov spune că nu. (https://youtu.be/TcfWTYil8WE) În primul rând, menționează el, adevărați creștini, care înțeleg în ce cred, cunosc Creștinismul și au și o viață de creștin, sunt foarte, foarte puțini.

În al doilea rând, unii bărbați merg la biserică, dar pot avea o viață necreștină, pot fi destrăbălați, profitori, egoiști.

Așadar, ce criterii contează?

 

În opinia lui Andrei Tkaciov, acestea ar fi patru:

Să vrea copii. Un bărbat care se însoară, dar nu-și dorește copii este bolnav (spiritual, mental, psihologic).

Să aibă un serviciu, să nu se teamă de muncă.

Să nu aibă vicii precum alcoolismul, narcomania, dependența de jocuri.

Credința creștină e abia pe locul 4 în clasamentul preotului Andrei Tkaciov. „Dacă mai este și creștin – Aliluia!”, spune preotul.

Bărbații au degradat de-a lungul secolelor și este dificil acum pentru o femeie să întâlnească unul care poate fi „stâlpul familiei”, adaugă Andrei Tkaciov.

Nu „because time is money”, ci pentru că timpul este ireversibil

Părintele Arsenie Boca spunea următoarele despre relația dintre soți: „Femeia să asculte de bărbat, când Hristos este capul bărbatului. Dar când capul lui e păcatul şi dumnezeul lui e stomacul, n-are ce sfat de mântuire lua de la dânsul”.

În cartea sa „Creștinism de vacanță”, preotul Constantin Nicula recomandă: „Spuneți-i celui pe care îl iubiți, că nu pierdeți nimic ‒ dacă nu vă iubește şi nu-l interesează, va spune: ești liberă, nu mai pierde timpul! Și să știți că într-o iubire cel mai prețios element este timpul. Nu „because time is money”, ci pentru că timpul este ireversibil”.



A fost publicat pe Dosar Media 

Comentarii