Fularul poate fi un cadou minunat: Cum să-l alegi

Foto: redonline.co.uk

Eleonora Lisnic

Fularul poate fi un cadou minunat cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Este un accesoriu cu dublă utilitate în sezonul rece: ține de cald, dar, totodată, schimbă radical aspectul unei haine de care ai reușit să te plictisești.

Stiliștii nu pun accentul pe un tip de fular anume în ultimii ani. Îndemnul lor este ca fiecare să poarte ce-i place și ce i se potrivește: fulare clasice, fulare croșetate, fularele circulare de tip guler, fulare din blană, fulare de tipul șalului, fulare lungi, dar și fulare scurte.

Este preferabil ca fularul să fie moale – astfel va fi comod de purtat chiar și după ce-l înfășori o dată sau de două ori în jurul gâtului.

Foto: black.co.uk

Dacă ai trăsăturile fine, evită fularul împletit cu relief foarte accentuat.

Recomandările referitoare la asortarea fularului la haine se bazează pe câteva reguli simple. În primul rând, dacă în vestimentaţia ta sunt prezente trei culori, fularul trebuie să repete una din ele. Așa că, îl poţi asorta la culoarea încălţămintei, fustei, pantalonilor, mănuşilor sau centurii.

Foto: usatoday.com

Dacă vestimentația este într-o singură culoare, fularul trebuie ales într-o nuanţă contrastantă. În cazul hainelor pestriţe, fularul trebuie să repete cea mai puțin prezentă culoare în stofa acestora.

Un alt sfat este ca fularul să fie asortat la culoarea fesului, dacă-l porți.

Capetele unui fular lung, înfăşurat o dată sau de două ori în jurul gâtului, pot fi lăsate liber, în faţă sau pe spate, ori prinse cu ajutorul unei centuri.

Capetele fularelor scurte, pe care nici nu le poți înfășura în jurul gâtului, le poți purta într-o nouă interpretare: prinde-le cu o broșă.

 

Comentarii